Dnevna doza zdravlja


U mladosti nas zanima samo naš izgled. Svi se brinemo o tome kakva mi je kosa, kakvi su nokti, kako nanosim šminku, kako ova haljina, hlače odgovaraju itd. Imamo zaista puno briga😉. Međutim, kako prolazi mladost, shvatamo da je naša istinska ljepota ustvari  ona koju nosimo u sebi. A to prije svega znači kako se osjećamo, jesmo li zadovoljni onim što radimo, jesmo li sretni?  Istina je, kako kažu, kada se osjećate dobro, vi i izgledate dobro.

Da bismo bili lijepi izvana  trebamo biti lijepi i iznutra. Upravo su stručnjaci iz Oriflamea osmislili setove i rutine donoseći nam kompletno rješenje za njegu a i ljepotu 

U svom programu nude proizvode: dekorativne kozmetike, kozmetike za njegu lica i tijela, 
NovAge setove, modne dodatke i Wellness program, odnosno program za zdravlje. 

Posebno bih izdvojila Wellness paket za žene i  Wellness paket za muškarce.

Budući da imam problema sa štitnjačom, koristim razne suplemente, između ostalog tu je i Omega 3 koju sam pila od raznih proizvođača ali ja je nisam dobro podnosila. Korištenjem, bilo mi je kako mi kažemo težina u stomaku.

Uz WellnessPacka shvatila sam kako je taj osjećaj uz Omega 3 nestao i da je to sada druga priča.Osim Omega 3 Wellness pack sadrži astaksantin i multivitamine s mineralima. Moram priznati da je astaksantin za mene veliko otkriće.

Wellness paket za žene 

Sadrže kompletne tvari potrebne tijelu
Wellness paket za žene - sadrži 12 vitamina i 7 minerala, folnu kiselinu, kalcijum, gvožđe. Folna kiselina i gvožđe (neophodni za eritrocite) uglavnom se gube kod žena tokom menstrualnog ciklusa. nestaju mišićni grčevi (koji nastaju uslijed nedostatka kalcijuma ili natrijuma, tj. zbog slabe cirkulacije) podižu imunitet tijela ......

Wellness paket za muškarce 

 sadrži 12 vitamina i 6 minerala, selena i magnezijuma, ima uticaj na kožu, ali iznad svega povećava izdržljivost i snagu mišića. Poboljšava rad mozga, kardiovaskularnog i nervnog sistema.

Wellness paket za žene i muškarce uključuje:

1. Astaksantin - koji je do sada najbolji antioksidans, jer je 100 puta jači od vitamina C. Bori se protiv slobodnih radikala koji u tijelu izazivaju razne bolesti.Atioksidanti su tvari koje aktiviraju imunološki sustav, sprečavaju razvoj raznih bolesti, uklanjaju toksine iz tijela i usporiti starenje.

Antioksidanti su tvari koje liječe i pomlađuju tijelo. Astaksantin je najjači antioksidans koji ima 65 puta više zaštitnih svojstava od vitamina C, piše Lovesensa. 

2. Omega 3 masne kiseline - esencijalne masne kiseline. To su dobre masti koje tijelo ne može proizvesti. Najviše se nalaze u ribi i maslinovom ulju. Njihova funkcija je zaštititi kardiovaskularni i centralni živčani sustav.Važni su za funkciju mozga - pamćenje i učenje.

Svima su potrebne Omega 3 masne kiseline. Ono što je važno jesu „dobre“ masti koje naše tijelo ne može proizvesti samostalno, ali ih moramo pojesti. Mnogi ljudi nemaju dovoljno Omega 3 masnih kiselina jer ne jedu dovoljno masne, plave ribe, poput lososa ili skuše. Od najveće je važnosti osigurati dovoljan unos Omega 3. Uzimanjem Wellness-a iz Oriflame Omega 3 zadovoljit ćete svoje dnevne potrebe.

3.Vitamini i minerali posebno dizajnirani za žene

Dnevna količina multivitamina i minerala dodatak je vašoj prehrani. Iako ovo ne može zamijeniti zdravu prehranu ili nadoknaditi nezdravu prehranu, ipak možemo popuniti „rupe“ koje nastaju zato što često jedemo prerađenu hranu kojoj nedostaju elementi u tragovima i hranjive tvari.

Wellness od Oriflame-a je uravnotežen dodatak Multivitamin & Mineral za žene koji je osmišljen prema dnevnim potrebama ženskog tijela za vitaminima i mineralima. Takođe uključuje dodatne količine folne kiseline, kalcijuma i željeza u skladu sa specifičnim potrebama žena. 

Zašto bih trebao koristiti WellnessPacka 

Izglađuje bore iznutra i poboljšava vlažnost kože
Omogućuje mi potrebne vitamine i minerale
Podržava moždane funkcije i zdravlje krvožilnog sistema.
Wellness paket za žene sadrži snažan antioksidans, vitamine i minerale, esencijalne Omega-3 masne kiseline, u skladu sa dnevnim potrebama ženskog tijela, sve u jednom paketu.

Svakodnevna suplementacija prirodnim multivitaminima i mineralima dodatna je podrška cijelom organizmu. Multivitamini i minerali za žene sadrže preporučene dnevne količine 19 važnih vitamina i minerala s dodatkom željeza, kalcijuma i folne kiseline koja je u potpunosti prilagođena potrebama ženskog tijel

Kako koristiti?

Za fantastičan izgled kože i nutritivnu potporu prehrani, uzmite jednu vrećicu WellnessPac za žene, dnevno nakon glavnog obroka.

Za najbolje rezultate i optimalan unos svih hranjivih sastojaka, preporučujemo kombiniranje Wellness by Oriflame Natural Balance Shake-a i WellnessPack za žene. Zajedno čine osnovu zdrave prehrane koja će pridonijeti vašem zdravlju i izgraditi vašu ljepotu iznutra

Pakovanje sadrži 21 vrećicu, a u svakoj vrećici dnevni unos (2 omega 3 kapsule, 1 kapsula astaksantina i 1 tableta multivitamina i minerala za žene.



Link za registraciju ukoliko želite Wellness pack jeftinije kao i sve druge proizvode iz Oriflama nego su u katalogu i do 25% na maržu. Oriflame ima odličnu ponudu za Wellness pack ukoliko kupite tri kutije  četvrta je gratis💥





Popular Posts